Mitt første møte med Uganda i en landsby det ikke hadde vært hvite før. Kan du høre trommene? Jeg ble trollbundet.

Afrika er større enn sin fattigdom

Musikk, rop, sang, dans og kostymer gir en magisk opplevelse. Kulturkraft på det ypperste!
Stilig dansekostyme der geiteskinn er plassert på rumpa. Rumpedans er vanskelig å få til for stive nordmenn.
Landsbyen i Kabubbu har egen dansegruppe som er støttet av Mother Courage.
Acholikvinnene tar imot oss med sang og dans. De blåser i fløyter og slår på sine tretrommer.
Unge jenter fra Kabubbu danser.
Unge jenter fra Katadde danser.
Dansen på søndagsgudsjenesten er til å bli religiøs av. Det er en fanastisk steming i kirkerommet.
Whinny er 22 år og Hiv positiv, men hun danser med glede og kraft.
Og jentene lærer seg tidlig å danse.
Vi forbinder Afrika med fattigdom, nød og elendighet. Det gjorde jeg også. Men Afrika er større. Jeg fikk del i noe som vi med all vår velstand har glemt; fellesskapet, fargene, sangen, dansen, hverdagskunsten og kulturen som de omgir seg med. Jeg oppdaget at Afrika er større enn sin fattigdom, og at det var det positive i dette som jeg trengte å fokusere på i mitt arbeid. Det var det kunstneriske jeg skulle gjenoppdage i meg selv.

Dead Aid
I boka ”Dead Aid”, skriver økonomen Dambisa Moyo fra Zambia; “ If you come to help me you are wasting your time. But if you have come because of your liberation is bound up with mine, then let us work together.

I kirkerommet
Gudstjeneste på søndag i Kasangati Full Gospel Church i landsbyen. Musikken, sangen og dansen er til å bli religiøs av. Så lar vi oss svinge med, og løfter våre hender til himmels, med tårer som renner. Det er en spesiell energi i kirkerommet. Du fornemmer håpet og trøsten som folk får når de synger og priser sin Gud. Kirken har sin egen kvinnegruppe i KERWDA. De er så glade for å se oss, og omfavner oss hjertelig. Nå forstår de at vi ikke er noen hvite mennesker som bedriver et politisk stunt, men at vi er lojale og trofaste medmennesker som vil komme tilbake, fordi vi også har noe å lære.