Gode venner. Beate sammen med Agnes til venstre og Joyce fra Nord - Uganda.

Afrika har gjort meg modigere

Beate er smittet av solidaritetsviruset. Hun holdt tale i Siljan kirke på 1. mai om solidaritet og nestekjærlighet, og viste bilder fra vårt fattigdomsprosjekt i Uganda. Trond, presten i Siljan har utfordret alle politiske partiene i Siljan til å gi penger til KERWDA. Lovely Beate! Holy Mother!
Beate tok mange flotte portretter av kvinnene. Her er det Margaret Ssejemba, styreleder i KERDWA. Hun kommer til Norge, og Beate gleder seg til å møte henne igjen.
Afrikanske drømmer – en kunstutstilling på Kanalgalleriet på Notodden, 21. – 22. november 2010. Utstillingen inneholdt 30 fotografier fra landsbygda i Uganda. Her er arrangørene samlet. Fra venstre: Beate R. Zahl, Bitten Schei, Anne Haugen Wagn og Unni Viken.
Det kommer mye godt ut av en 50 års dag. Beate R. Zahl arrangerte 50 års dag i Skien i slutten av februar. Og fylkesordfører Gunn Marit Helgesen ( til høyre ), ordførerkandidat Hedda Foss Five (til venstre )stilte opp for saken. Det ble 3 kuer og en symaskin. Og en uforglemmelig opplevelse for alle som var der.
Beate R. Zahl dro til Uganda i 2010 med en fotolinse, engasjert av Mother Courage til å dokumentere. Hun dro hjem med to tusen bilder, og en opplevelse av å møte seg selv i ytterkanten av sitt liv. Mange av bildene som brukes på Mother Courage sin hjemmeside har Beate tatt.

Modig jente
Beate vil skape endring, og hun jobber med vold. Beates sosiale entreprenørskapsprosjekt er å redusere vold i nære relasjoner, som er den offisielle terminologien på det som også er blitt kalt husbråk, kvinnemishandling og overgrep. Det er spesielt kvinnene Beate er opptatt av. " From Pain to Power" kaller hun sitt prosjekt.

Visuell kommunikasjon
Hun er opptatt av å bryte den onde sirkelen og den arv som overføres fra den ene generasjonen til den neste, der vold er en del av atferden i hjemmet. Hennes idé er å skape holdningsendringer gjennom å bruke visuelle midler som billedkunst, fotografier, tekst, musikk og få til større eller mindre arrangement som skaper engasjement over tid.

Miss Stridsklev
var den første kua Beate skaffet fra utstilling i Stridsklev kirke og kollekt. Siden er Miss Beatrice og Miss Sun kommet til sammen med kuer som Miss Guidance som er inspirert av Beates smittende engasjement. Og symaskin. Og det kommer mer. Beate er blitt en skikkelig kujente. "Mine medsøstre i Uganda har gjort meg modigere", sier hun. Du får et annet perspektiv på livet når du er ute på landsbygda i Afrika.

Beate skaffer også symaskin til jenter i Uganda.