Britt Hansen sitt første møte med Miss Hattfjelldal som er gitt fra Villkvinneseminaret.

Britt Hansen fra Hattfjelldal

Her er leder for den muslimske kvinnegruppen Zaituni med kalven "Miss Britt".
Zaituni er HIV- positiv, analfabet, og blir rett som det er banket opp av mannen sin. Men hun er en stolt kvinne som deltar i kvinnefellesskapet, på alle seminarer og konferanser med stor glød og entusiasme.
Britt i hjertelig møte med barn i Kataddde.
Toril og Bitten på Villkvinneseminar i Hattfjeldal 2011
Jeg har lyst til å dele en historie om Britt Hansen fra Hattfjelldal. Hun er ikke mer. Men hennes ånd og også konkrete spor lever videre i landsbyen Katadde. Hos en muslimsk kvinnegruppe bor det nå en kalv som heter Miss Britt.

Et grepa kvinnfolk
vil jeg kalle henne. En fantastisk flott og hjertegod kvinne som jeg fikk gleden av å møte i 2005 da jeg besøkte Hattfjelldal for første gang. En kreativ kunstnersjel som bestemte seg for å dra med meg ut på landsbygda i Uganda. Og der likte hun seg virkelig godt.

Blant de fattigste av de fattige,
hos en muslimsk kvinnegruppe i Katadde var det beste stedet. Da hun lå svært syk av kreft, fortalte hun meg at når hun ble frisk, så ville hun dra tilbake og bo hos kvinnene en periode. Britt hadde mange planer etter sitt Uganda opphold, både barnebok, utstilling og reiser. Slik ble det ikke.

Nytt liv
Da jeg var tilbake hos kvinnene i Katadde etter Britts død, satte vi en liten bjelle på kalven som Miss Hattfjelldal hadde fått med navnet "Miss Britt". Kalven ble litt redd lyden av bjella. Men det gjorde godt å markere Britts tilstedeværelse hos disse kvinnene.

In memory.

Nå er Toril Mari Dale Hofstad i Hattfjelldal blitt gudmor til den muslimske kvinnegruppen i Katadde.

 

Gudmor Toril Mari fra Hattfjelldal.