Vakre Gudmor Ingrid, Mama Masituula og den vakre og stilige kua.

Gudmor Ingrid

Mange munner å mette.
Ingrid og kalven.
På Grene gard var det sang og dans med flere prinsesser. Damene koste seg på den praktfulle gamle gården.
Sverre og Ingrid stuller godt med damene fra Uganda.
Ingrid Grene Henriksen fra Heddal besøker Miss Ingrid hos en muslimsk familie. Ingrid var den som fikk meg til New York i FN 2005, der jeg møtte min partner Joan Sitenda. Fem år etter følger hun med meg på ferden til landsbyene i Uganda for å se resultatet av dette møte på et annet kontinent. Nå er Ingrid blitt Gudmor til familien som kua bor hos. Og hun var vertskap for et celebert besøk fra Uganda i mai i barndomshjemmet sitt i Heddal.
Ingrid møter sin familie
Her er familien som har Miss Ingrid. Mor heter Mama Masituala Nakassyjja, og bor i landsbyen Katadde. Familien består av 9 barn, mor og far. Fattigdommen roper mot deg. Mange av ungene hadde hodesopp. Men de er glade for kua som gir dem melk. Og den har fått en liten kalv. Det er en superku. Ingrid har med seg klær og leker, samt penger til medisiner. I løpet av året har hun sendt penger til Masitula slik at hun kan starte med mursteinsproduksjon.

Et trist liv
Ett år er gått. Masituula har sendt nytt til Ingrid gjennom Joan. Mannen drikker. Han har drept kalven foran øynene på barna, som gråt og løp til moren. Han er nå anmeldt til politiet. Mannen har også stjålet pengene til mursteinsproduksjonen, og han har ikke betalt skolepenger for barna.

Slik er livet for mange kvinner. Et liv med mange barn, alkohol, fattigdom og vold, påført av sine ektemenn. Historiene er endeløse. Ingrid har bestemt seg for å fortsette å støtte Masituula. De må bare finne en smart måte å lure mannen på.

Fra Uganda til Heddal
Ingrid var den som fikk meg til Uganda. Nå har hun besøk av ugandiske kvinner i barndomshjemmet sitt på Grene i Heddal. Anna Tokle og Halvor Grene stilte hus og heim til disposisjon i Heddal. Og Ingrid var vertinne som sørget for frokost og kveldsmat. Det forsterker bånd. Det er fantastisk å ha et slikt nettverk! Ingrid: Du ruler!

Les Ingrids historie om hvordan vi kom til Uganda.