Lucy in the Sky with Diamonds and Kristin

Kristin har som kreftrammet siden 2006 nytt godt av et fantastisk helsevesen i Norge. Ikke alle er like heldige.



“Lucy in the Sky with Diamonds “ er en låt av the Beatles. Dette er en vakker historie som jeg deler. Den berører meg dypt. Jeg ble invitert i Kristin Storhaug sin 50 års dag. Hun ville at gaven fra venner skulle være en ku som het Miss Fifty, og som skulle gå til en kvinne i Uganda.
Like etter bursdagen kom det et bilde av Lucy i eposten. Lucy var blitt deformert etter sin siste fødsel, der babyen døde.

Mannen hennes forlot henne etter dette. Lucy er nå 40 år og hadde en trist historie. Hun var gift og hadde 6 barn, der 3 av barna er døde.

Kristin var modig. Hun gikk ut i lokalavisen Telen og ba folk om hjelp. Operasjonen kostet 30.000. Kristin la selv 10. 000 i potten. Kristin har som kreftrammet siden 2006 nytt godt av et fantastisk helsevesen i Norge. I Uganda finnes det ingen hjelp å få med mindre du har penger.

Notodden svarte spontant. Åtte dager senere står 40 000 på konto. - Det er så fantastisk å oppleve et så varmt og godt lokalsamfunn som bryr seg, sier hun

Like etter dro Kristin til Uganda og besøkte Lucy som var blitt frisk. Hun strålte. Og det ble et varmt møte. Lucy fikk også en ku som ble kalt for Miss SUN som Beate R. Zahl hadde ønsket seg til sin 50 års dag. Og en gris.

Kristin ble med videre til Gulu og til Malindi, der hun plantet et fredstre. Hun besøkte også Ssebigono Godfrey sitt barneprosjekt i Small is Great, og hadde med seg en koffert full av gaver fra barn på Notodden til barna i Ssese Widows and Orphan’s Association.

Kristin bidrar fremdeles med hjelp til både barna i Malindi og Ssese Windows. Jeg er evig takknemlig for at jeg ble kjent med henne. Et flott og stort menneske. Godhet redder verden.


I will always remember the Beatles
https://www.youtube.com/watch?v=yDl0qPfkSRw