Ungjente fra Kabbubu landsby i Uganda. Hvilken fremtid venter henne?

Unge drømmer fra Uganda

Dette er Namwanje Shakira. Hun er 17 år og bor hos bestemor Anifah i Katadde sammen med 20 andre barn. Hun har en 4 år gammel bror. Storebroren er 18 år. Han prøver å få tak i jobb. Først døde far av Aids, så døde mor. Shakira drømmer om å hjelpe sitt folk. Bestemoren liker ikke at hun kaller seg fattig. Gry Tina Tinde er sponsor til Shakira, og gir henne nå en fremtid.
Iryn er en talentfull ung jente som bor hos sine foreldre som har mange barn. Bodil Storm hjelper Iryn til et bedre liv.
Hvor mye er Rebecca verdt? Hun er 16 år og bor med sin 86 år gamle bestemor Ruth, som har noen griser og litt grønnsaker for å holde nøden unna. Rebecca Nanyonga sine foreldre er døde av AIDS. Hun er en talentfull jente som liker å synge og danse. Elisabeth Rønnevig hjelper Rebecca til en bedre fremtid.
Anne Kvalheim, Notodden betaler nå skolepenger for Esther Nakilidde, 16 år. Hun bor hos sin bestemor Deborah, enke som har mistet 5 barn til Aids, og som derfor tar vare på mange barnebarn.
Vi støtter også gutter. Josan Semwanga bor hos bestemor Najuma Latifa, 55 år gammel i landsbyen Wampewo. Hun er enke og tar vare på 13 barnebarn. Else Solberg Aasen er sponsor til Josan.
Sponsor Anne Kvalheim møter Joan Sitenda på Notodden i mai 2011, og sender med hilsener og gaver til Esther.
Sponsor Else Solberg Aasen og Joan Sitenda møtes på Notodden i mai. Else er sponsor til Josan.
Afrikas fremtid ligger i unge jenter. Bryt sirkelen med fattigdom. Gjør det mulig at de får utdanning. 3330 kr. pr år dekker en utdanning i videregående skole.

Jente - effekten
Det er de unge som representerer fremtiden i Uganda. Å få seg utdanning er forbeholdt de få.
Skal Afrika komme seg ut av fattigdommen, må vi gi jentene muligheter til å gå på skolen. Videregående skole er gratis i Norge, men det er det ikke i Uganda. Derfor stiller jenter i familie med mange barn bakerst i køen. Guttene går foran. Jentene blir gående hjemme og gjøre husarbeid, grave i jorden å passe søsken. De blir tidlig giftet bort, får mange barn og blir gående hjemme i et slit med fattigdom, barnefødsler, hardt arbeid og ofte voldelige ektemenn. De dør derfor tidlig. Slik opprettholdes fattigdomssirkelen i generasjoner, fra mor til datter.

Hvis du ikke liker verden, så forandrer du den.
Det er din plikt.
Du må bare gjøre det et steg om gangen.
Når rike hjelper fattige, friske hjelper syke,
frie hjelper undertrykte til å hjelpe seg selv,
forandres verden