Lykken er ei ku, gris eller høne

Kuer, høner, griser, og symaskiner flyr til Uganda til fattige kvinner med store familier.
I mitt hode, i min fantasi finnes alle muligheter. Min kreativitet er ett av mine viktigste verktøy for å realisere mine drømmer.
I mitt hode finnes også mine begrensinger.
Flygende griser. De flyr ned til Uganda gjennom Mother Courage sin Afrika konto via Internett. Der tas de imot av min partner Joan Sitenda i KERWDA som fordeler griser til de som trenger de mest.
Mange symskiner har fløyet ned til Mother Courage Sewing Training Center for Young Girls.
Finnes det blå kuer? Selvfølgelig!Her er en hel bøling med blå kuer laget av kvinnene i KERWDA.
Vi har omdøpt Lars Sponheim sin uttalelse
"Hver mann sin høne " til " Hver kvinne sin høne i Uganda"
Verdens eneste loppesirkus med blå kuer og flygende griser i Norwegian Wood, Gransherad.
Nettverket Aurora på Notodden har julemiddag på Elsero der inntekten går til bestemødre i Uganda.
Det kom nytt kjøkken på Elsero .
Det ble brukt til en innvielsesfest med suppe, kake og drikke. Alle må betale for å være med. Og pengene flyr til Uganda.
Høne pøner.
Loddsalg på Tuven senteret
På et sauefjøs i Heddal henger det en poster med bilder fra 9 landsbyer i Uganda, der Mother Courage og hennes nettverk bidrar til å gi kvinner et verdig liv. Og det hele startet med ei ku i 2005.

Bankkonto 2699 41 63891

Alt er mulig
Posteren er gitt i gave av KERWDA og henger nå på et nedlagt sauefjøs i Heddal. Posteren har bilder fra 9 landsbyer i Uganda, der Mother Courage og hennes nettverk bidrar med kuer, griser, høner, geiter, symaskiner, land, murstein, strikkemaskiner, opplæring, utvikling av nye produkter, ledertrening, skolepenger, mikrobank, grisehus, fjøs, etc. Og det hele startet med ei ku i 2005.
Nå er Mother Courage og hennes nettverk organisert i foreningen Small is Great og har et nettverk med 4.500 kvinner og 30 kvinnegrupper i Uganda. http://www.mothercourage.no/1302698510/1303483628/1303655257

2014
Dette året arbeider vi med å gi 50 drop out jenter en utdanning i Girls Have A Dream School.

Tro på dine drømmer
Finnes det blå kuer, flyvende griser, høner og kuer? Eller flygende symaskiner til unge jenter?  Eller verdens eneste Loppesirkus for damer? Ja, alt det du drømmer om kan bli en realitet. Mother Courage bruker humor i kampen mot fattigdom. Og forteller noen historier om hvordan Solidaritetsdråper fra Overfloden Norge gjør en STOR forskjell for den som ikke har noe. Det er som å vinne i Lotto uten å ha kjøpt lodd.

"Crowdfunding and FUNdraising"
Innovative damer. Ingen av oss har lommene fulle av penger. Vi har heller ingen investor, og vi passer ikke inn i myren av offentlige støtteordninger. Så nød lærer nøgen kvinne å spinne. Der det er en vilje finnes det også en vei. Du må bare kjenne på kraften du har inne i deg, og ta den i bruk. Da kan du gjøre hva som helst.

Så vi finner vår egen vei for å gjøre noe godt for fattige kvinner i Uganda. Samtidig har vi det morsomt. FUNdraising er en sosial og hyggelig måte å samle inn penger på. Der vi mobiliserer mennesker som har lyst til å bidra. Det er GØY! Vi arrangerer loppesirkus, middager, eventer, julebord, bursdagsselskaper og lotteri med mening, der alle som deltar betaler en kontingent. Pengene går uavkortet til fattige kvinner i vårt prosjekt i Uganda.

Har du lyst på et foredrag, et inspirasjons og motivasjonsseminar, er det bare å ta kontakt.

Here´s to the crazy ones. The misfits.
The rebels.
The troublemakers.
The round pegs in the square whole.
The ones who see things differently.
They`re not fond of rules.
And they have no respect of the status quo.
You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.
About the only thing you can`t do is ignore them.
Because they change things. They push the human race forward.
And while some may see them as crazy ones, we see genius.
Because the people who thinks they can
change the world,are the ones who do it.

GAVEBREV:

Grisebrev kr. 300 for en middels stor gris, se vedlagt fil

Hønebrev kr. 100 for 4 høner, se vedlagt fil.

Symaskin, kr. 3000. for en elektrisk symaskin, se vedlagt fil.

Ku til en familie, kr. 4.000, se vedlagt fil.

STOR TAKK!
Gaven din betales inn på bankkonto 2699 41 63891, Bitten Schei, Mother Courage. Vi takker for ditt bidrag som kommer frem uten administrasjonskostnader, direkte til de som trenger det mest.

Print ut brev og gi bort i gave.

Nederst finner du YouTube klipp fra BlueCowStory og Kultursalongen.


Kvinner som løper med griser

Styrking av kvinners makt over egen tilværelse, sin evne til å brødfø seg selv og sine barn er grunnpillaren i vårt arbeid.
En gris er en god investering å gi en kvinne. Den koster kr. 300. Etter 6 mndr er verdiøkningen formidabel når grisen får opp til 10 griseunger.

Regnbuemakeren

Hilde Dalen fra organisasjonen KREM er ikke som andre. Sosial entreprenør som kaller seg Luftslottarkitekt og Regnbuemaker. Totalt utenfor boksen, men med fokus på brobygging og hjerte for de som faller utenfor systemene. Og hun er en som deler, fordi hun har et fokus som er større enn seg selv. Mange sosiale entreprenører drar nytte av Hilde. Mother Courage og KREM samarbeider og skaper vinn - vinn.

Kugalskap

Det hele startet med en ku som fire stykker spleiset på. Den kostet 4000 kroner, og vi kalte den Miss Norway. Siden tok kugalskapen av. Nå er det 60 kuer og en haug med kalver. Litt av et ku eventyr! En ku forandrer liv.
Den gir melk som kan selges på markedet. Ei ku er en god investering i kampen mot fattigdom for kvinner. HOLY COW!

Mother Courage Sewing Training Center for Young Girls

Hvilken muligheter kan vi gi unge jenter på landsbygda slik at de har en fremtid og kan bryte fattigdomssirkelen? En symaskin er en fin ting.

Damenes Loppesirkus nr. 1

Det var stinn brakke i Grandisgarden i Gransherad på loppemarkedet som gikk av stabelen lørdag 23. oktober. Det er lenge siden det har vært så mange mennesker i det gamle kommunestyrehuset, der symaskiner til unge jenter i Uganda sto på dagsorden - på Notoddens desidert flotteste loppemarked

Bestemødrenes land

Uganda er bestemødrenes land. Selve ryggraden. Det finnes ingen pensjon. De fleste bestemødrene har gravlagt sine barn til Aids, og tar seg av mange barnebarn. Det er over 2 millioner barn som er foreldreløse. Mange bestemødre er gamle, svake og analfabeter. Mange lider av sykdom og sult.