Ryggraden i Uganda er bestemødrene.

Bestemødrenes land

Bestemor Kasoli med familie.
Bestemor Ltifa med familie.
Uganda er bestemødrenes land. Selve ryggraden. Det finnes ingen pensjon. De fleste bestemødrene har gravlagt sine barn til Aids, og tar seg av mange barnebarn. Det er over 2 millioner barn som er foreldreløse. Mange bestemødre er gamle, svake og analfabeter. Mange lider av sykdom og sult.

Kasolo  
Er 68 år og enke. Hun har nå ansvar for 12 barnebarn. Hennes 3 barn er døde av Aids, og hun er helt alene om denne jobben. Hun har ikke noen inntekt og derfor kan hun ikke gi sine barnebarn nok mat - heller ikke betale skolepenger for barna. Hennes største ønske er at barnebarna skal få seg en utdannelse slik at de kan å et bedre liv. Har du lyst til å hjelpe disse nydelige barnebarna og gi dem en ny sjanse? Ditt bidrag kan bety en forskjell for hver av disse barna.

Najuma Ltifa 
Hun er enke og 65 år. Hun er bestemor for 13 barnebarn. For 3 år siden ble huset ødelagt av en storm. Siden det bor hun med barnebarna i hus som ikke er ferdig bygd. Hun ble satt i fengsel fordi huset manglet latrine. Hun har ikke skolepenger til sine barnebarn - derfor går hun fra skole til skole og ber om at hennes barnebarn kan få en skoleplass. Hun har tilfeldige jobber, men hun har ikke nok penger til å betale skole for disse barna. Noen av barna er blitt smittet av HIV/Aids. Hun ber hver dag om at alle hennes barnebarn vil kunne få en utdannelse, og at hun vil oppleve dette før hun dør.

Vi gir bestemødre et bidrag. De trenger madrasser, pledd når de sover og matvarer som de kan kjøpe. Se vedlagt fil som eksempel.